Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutky, citronovou kůru a třeme 15–20 minut. Pak přidáme tuhý sníh z bílků současně s moukou. Plech vymažeme, vysypeme a těsto na něj 2 cm vysoko rozetřeme. V horké troubě upečeme dorůžova. Vychladlé těsto po povrchu polijeme citronovou polevou a než poleva oschne, nakrájíme.
Poleva: 180 g cukru prosijeme do misky, přilijeme lžíci vody, šťávu ze 2 citronů a umícháme dohladka lesklou polevu.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče