Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutky, citronovou kůru a třeme 15–20 minut. Pak přidáme tuhý sníh z bílků současně s moukou. Plech vymažeme, vysypeme a těsto na něj 2 cm vysoko rozetřeme. V horké troubě upečeme dorůžova. Vychladlé těsto po povrchu polijeme citronovou polevou a než poleva oschne, nakrájíme.
Poleva: 180 g cukru prosijeme do misky, přilijeme lžíci vody, šťávu ze 2 citronů a umícháme dohladka lesklou polevu.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu