Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutky, citronovou kůru a třeme 15–20 minut. Pak přidáme tuhý sníh z bílků současně s moukou. Plech vymažeme, vysypeme a těsto na něj 2 cm vysoko rozetřeme. V horké troubě upečeme dorůžova. Vychladlé těsto po povrchu polijeme citronovou polevou a než poleva oschne, nakrájíme.
Poleva: 180 g cukru prosijeme do misky, přilijeme lžíci vody, šťávu ze 2 citronů a umícháme dohladka lesklou polevu.
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit,…
více o Lenčina skvělá rajská omáčka