Strouhané ořechy vložíme do vařícího mléka a necháme pomalu vystydnout. V míse utřeme máslo s cukrem a spojíme ořechovou hmotu s máslem dohromady.
Vejce s cukrem vyšleháme ve šlehači do husta, do ušlehané hmoty přidáme vodu a prosátou polohrubou mouku. Vlijeme do připravené, vymazané a moukou vysypané dortové formy a dorůžova upečeme. Druhý den promažeme a potřeme krémem, na povrch ozdobně nastříkáme dotuha ušlehanou šlehačku. Ozdobíme strouhanou čokoládou a strouhanými ořechy.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví