Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodin. Potom je promícháme s nakrájenými hruškami (opět na malé kostky) a cukrem. Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm, rozetřeme na něj náplň, posypeme sekanými mandlemi a srolujeme. Vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu