Kávu rozpustíme v 50 ml vody. Smícháme mouku, mleté mandle, oříšky, cukr, sůl, tuk a kávu a dobře těsto propracujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladu. Vykrajujeme slzičky ze silněji vyváleného těsto. Uložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut.
Slepíme malinovým džemem nebo polijeme polevou a sypeme směsí.
Smícháme nasekané mandle a pistácie s nadrobno pokrájeným zázvorem. Vychladlé cukroví potíráme polevou a ihned sypeme směsí.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka