Kávu rozpustíme v 50 ml vody. Smícháme mouku, mleté mandle, oříšky, cukr, sůl, tuk a kávu a dobře těsto propracujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladu. Vykrajujeme slzičky ze silněji vyváleného těsto. Uložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut.
Slepíme malinovým džemem nebo polijeme polevou a sypeme směsí.
Smícháme nasekané mandle a pistácie s nadrobno pokrájeným zázvorem. Vychladlé cukroví potíráme polevou a ihned sypeme směsí.
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou