Kávu rozpustíme v 50 ml vody. Smícháme mouku, mleté mandle, oříšky, cukr, sůl, tuk a kávu a dobře těsto propracujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladu. Vykrajujeme slzičky ze silněji vyváleného těsto. Uložíme na plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut.
Slepíme malinovým džemem nebo polijeme polevou a sypeme směsí.
Smícháme nasekané mandle a pistácie s nadrobno pokrájeným zázvorem. Vychladlé cukroví potíráme polevou a ihned sypeme směsí.
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč