Keksy dáme do hrubšího silonového sáčku, který na vále krásně poválcujeme válečkem, až jsou uvnitř sáčku pouze jemné drobky. Ze všech surovin (bez kokosu) vypracujeme vláčnější těsto. Pokud se zdá těsto stále suché, přilijeme ještě trošku kávy nebo rumu. Dáme do chladna odpočinout na 2 hodiny, až vsáknou drobky tekutiny. Mezitím vyšleháme do pěny z uvedených přísad krém. Těsto pak rozdělíme na 3–4 kusy. Na vál rovnoměrně rozprostřeme kokos a na něm každý kus vyválíme na tenčí, pokud možno obdélníkový plát, který natřeme chladným krémem a opatrně svineme po delší straně do rolády. Hotové ještě pořádně v kokosu převálíme a uložíme do chladna v alobalu. Krájíme ostrým nožem roládky.
Záměrně na toto cukroví používám keksy, protože z piškotů se těsto moc drolilo. Roláda se dlouhodobě drží na špici vánočního cukroví naší rodiny.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem