Keksy dáme do hrubšího silonového sáčku, který na vále krásně poválcujeme válečkem, až jsou uvnitř sáčku pouze jemné drobky. Ze všech surovin (bez kokosu) vypracujeme vláčnější těsto. Pokud se zdá těsto stále suché, přilijeme ještě trošku kávy nebo rumu. Dáme do chladna odpočinout na 2 hodiny, až vsáknou drobky tekutiny. Mezitím vyšleháme do pěny z uvedených přísad krém. Těsto pak rozdělíme na 3–4 kusy. Na vál rovnoměrně rozprostřeme kokos a na něm každý kus vyválíme na tenčí, pokud možno obdélníkový plát, který natřeme chladným krémem a opatrně svineme po delší straně do rolády. Hotové ještě pořádně v kokosu převálíme a uložíme do chladna v alobalu. Krájíme ostrým nožem roládky.
Záměrně na toto cukroví používám keksy, protože z piškotů se těsto moc drolilo. Roláda se dlouhodobě drží na špici vánočního cukroví naší rodiny.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku