Keksy dáme do hrubšího silonového sáčku, který na vále krásně poválcujeme válečkem, až jsou uvnitř sáčku pouze jemné drobky. Ze všech surovin (bez kokosu) vypracujeme vláčnější těsto. Pokud se zdá těsto stále suché, přilijeme ještě trošku kávy nebo rumu. Dáme do chladna odpočinout na 2 hodiny, až vsáknou drobky tekutiny. Mezitím vyšleháme do pěny z uvedených přísad krém. Těsto pak rozdělíme na 3–4 kusy. Na vál rovnoměrně rozprostřeme kokos a na něm každý kus vyválíme na tenčí, pokud možno obdélníkový plát, který natřeme chladným krémem a opatrně svineme po delší straně do rolády. Hotové ještě pořádně v kokosu převálíme a uložíme do chladna v alobalu. Krájíme ostrým nožem roládky.
Záměrně na toto cukroví používám keksy, protože z piškotů se těsto moc drolilo. Roláda se dlouhodobě drží na špici vánočního cukroví naší rodiny.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu