Keksy dáme do hrubšího silonového sáčku, který na vále krásně poválcujeme válečkem, až jsou uvnitř sáčku pouze jemné drobky. Ze všech surovin (bez kokosu) vypracujeme vláčnější těsto. Pokud se zdá těsto stále suché, přilijeme ještě trošku kávy nebo rumu. Dáme do chladna odpočinout na 2 hodiny, až vsáknou drobky tekutiny. Mezitím vyšleháme do pěny z uvedených přísad krém. Těsto pak rozdělíme na 3–4 kusy. Na vál rovnoměrně rozprostřeme kokos a na něm každý kus vyválíme na tenčí, pokud možno obdélníkový plát, který natřeme chladným krémem a opatrně svineme po delší straně do rolády. Hotové ještě pořádně v kokosu převálíme a uložíme do chladna v alobalu. Krájíme ostrým nožem roládky.
Záměrně na toto cukroví používám keksy, protože z piškotů se těsto moc drolilo. Roláda se dlouhodobě drží na špici vánočního cukroví naší rodiny.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE