Vánoční kysané zelí

2.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička vegeta
    • 3
      ks pepř mletý kuličky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 3
      balíček kysané zelí nejlépe Tuřanské nebo domácí
    • 1
      ks uzené maso žebro nebo prorostlý bůček
    • 1
      lžíce mouka
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme, zahustíme zásmažkou a okořeníme solí a vegetou.
  • Podáváme s chlebem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: