Do misky si dáme med, tuk a vše rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilijeme med s tukem. Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici. Potom odebíráme po částech, vyválíme asi na 2–3 mm a klademe na pečicí papír kousek od sebe. Hotové jsou, až ztmavnou. Ihned po vytažení potíráme rozšlehaným vejcem. Zdobíme polevou v cukrářském sáčku.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou