Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme omytý kapří filet, který potřeme rozetřeným česnekem se solí, ochutíme paprikou a špetkou pepře. Poklademe většími plátky podušených hub, na drobno pokrájené slaniny a vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ni položíme kupičky z houbové drti. Pečeme v troubě na cca 160 stupňů asi 25 minut (do mírného zhnědnutí cibule). Rozporcujeme a podáváme zalité rozpuštěným máslem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory (stejně dobře chutná i s chlebem.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem