Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme omytý kapří filet, který potřeme rozetřeným česnekem se solí, ochutíme paprikou a špetkou pepře. Poklademe většími plátky podušených hub, na drobno pokrájené slaniny a vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ni položíme kupičky z houbové drti. Pečeme v troubě na cca 160 stupňů asi 25 minut (do mírného zhnědnutí cibule). Rozporcujeme a podáváme zalité rozpuštěným máslem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory (stejně dobře chutná i s chlebem.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou