Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme omytý kapří filet, který potřeme rozetřeným česnekem se solí, ochutíme paprikou a špetkou pepře. Poklademe většími plátky podušených hub, na drobno pokrájené slaniny a vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ni položíme kupičky z houbové drti. Pečeme v troubě na cca 160 stupňů asi 25 minut (do mírného zhnědnutí cibule). Rozporcujeme a podáváme zalité rozpuštěným máslem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory (stejně dobře chutná i s chlebem.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem