Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme omytý kapří filet, který potřeme rozetřeným česnekem se solí, ochutíme paprikou a špetkou pepře. Poklademe většími plátky podušených hub, na drobno pokrájené slaniny a vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ni položíme kupičky z houbové drti. Pečeme v troubě na cca 160 stupňů asi 25 minut (do mírného zhnědnutí cibule). Rozporcujeme a podáváme zalité rozpuštěným máslem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory (stejně dobře chutná i s chlebem.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka