Vánoční rumový chlebíček

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na ozdobení
    • 1
      lžíce voda
    • 70
      g čokoláda na vaření
    • 3
      lžíce rybízový džem
  • Na těsto
    • 180
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      ml hnědý rum
    • 300
      g rozinky
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g hera změklá
    • citronová kůra
    • 1
      balíček skořicový cukr
    • 100
      g kandované ovoce nejlépe směs
    • 100
      g cukr
  • Na pokapání
    • 75
      ml hnědý rum
  • Ještě potřebujeme
    • srnčí hřbet forma 30x11 cm

Postup přípravy receptu

  • Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené.
  • V míse promícháme mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilkový cukr, skořicový cukr, Heru a vejce. Vše zpracujeme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do hladké směsi. Do směsi ručně vmícháme namočené ovoce (odkapané).
  • Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme v elektrické troubě na 170 °C 70 minut.
  • Chlebíček pokapeme rumem a necháme asi 10 minut stát ve formě. Poté vyklopíme z formy a necháme na kuchyňské mřížce vychladnout.
  • Na ozdobení svaříme v kastrůlku džem s vodou (ve vodní lázni) a pomocí mašlovačky potřeme povrch chlebíčku. Necháme vychladnout a ztuhnout.
  • V kastrůlku si rozvaříme čokoládu na vaření (ve vodní lázni) a polijeme chlebíček čokoládou.
  • Chlebíček můžeme ozdobit marcipánovými hvězdičkami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.