Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit, 10 min. zprudka nezakryté. Sebrat pěnu, zmírnit teplotu, zakrýt poklicí, a vařit 2 hodiny. Nemíchat, jen občas zatřepat s hrncem, kdyžtak přilít vodu.
Ldyž jsou fazole měkké, slít vodu a zamíchat do nich olivový olej, sůl, česnek a šalvěj. Podávat teplé.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami