Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit, 10 min. zprudka nezakryté. Sebrat pěnu, zmírnit teplotu, zakrýt poklicí, a vařit 2 hodiny. Nemíchat, jen občas zatřepat s hrncem, kdyžtak přilít vodu.
Ldyž jsou fazole měkké, slít vodu a zamíchat do nich olivový olej, sůl, česnek a šalvěj. Podávat teplé.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty