Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit, 10 min. zprudka nezakryté. Sebrat pěnu, zmírnit teplotu, zakrýt poklicí, a vařit 2 hodiny. Nemíchat, jen občas zatřepat s hrncem, kdyžtak přilít vodu.
Ldyž jsou fazole měkké, slít vodu a zamíchat do nich olivový olej, sůl, česnek a šalvěj. Podávat teplé.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek