Variace pošírovaného mořského vlka, grilovaného mořského okouna a pečeného losos

3.62

hodnoceno: 8
Příprava: 340 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • hořčičné semínko
    • 100
      ml olivový olej
    • 100
      g cukr krystal
    • pažitka
    • petrželka
    • 100
      ml drůbeží vývar
    • bylinky
    • 2
      lžíce med
    • 75
      g mořská sůl
    • 1
      lžička koňak

Postup přípravy receptu

  • Začneme tím, že si namarinujeme hřbet z lososového filetu.
  • Z cukru, mořské soli, hořčičného semínka a koňaku vytvoříme směs, do které lososa ponoříme nejméně na 6 hodin. Po šesti hodinách ho opláchneme, osušíme a zabalíme do řeckého těsta pomazaného máslem. Na rozehřátém oleji pečeme dozlatova.
  • Z mořského vlka nakrájíme přibližně 40 g kousky, které vaříme v bylinkové páře.
  • Stejně velké porce nakrájíme i z mořského okouna, osolíme a grilujeme s trochou olivového oleje.
  • Očištěný kořen celeru nakrájíme na malé kousky a dáme vařit ve vývaru úplně doměkka.
  • Rozmixujeme a dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a olivovým olejem. Listy zimních salátů a spařené lístky růžičkové kapusty ochutíme dresinkem z malinového octu, medu, skořice a olivového oleje. Zdobíme bylinkami.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: