Variace pošírovaného mořského vlka, grilovaného mořského okouna a pečeného losos
3.62
hodnoceno: 8
Příprava:340 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
hořčičné semínko
100
ml
olivový olej
100
g
cukr krystal
pažitka
petrželka
100
ml
drůbeží vývar
bylinky
2
lžíce
med
75
g
mořská sůl
1
lžička
koňak
Postup přípravy receptu
Začneme tím, že si namarinujeme hřbet z lososového filetu.
Z cukru, mořské soli, hořčičného semínka a koňaku vytvoříme směs, do které lososa ponoříme nejméně na 6 hodin. Po šesti hodinách ho opláchneme, osušíme a zabalíme do řeckého těsta pomazaného máslem. Na rozehřátém oleji pečeme dozlatova.
Z mořského vlka nakrájíme přibližně 40 g kousky, které vaříme v bylinkové páře.
Stejně velké porce nakrájíme i z mořského okouna, osolíme a grilujeme s trochou olivového oleje.
Očištěný kořen celeru nakrájíme na malé kousky a dáme vařit ve vývaru úplně doměkka.
Rozmixujeme a dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a olivovým olejem. Listy zimních salátů a spařené lístky růžičkové kapusty ochutíme dresinkem z malinového octu, medu, skořice a olivového oleje. Zdobíme bylinkami.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem