Variace pošírovaného mořského vlka, grilovaného mořského okouna a pečeného losos
3.62
hodnoceno: 8
Příprava:340 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
hořčičné semínko
100
ml
olivový olej
100
g
cukr krystal
pažitka
petrželka
100
ml
drůbeží vývar
bylinky
2
lžíce
med
75
g
mořská sůl
1
lžička
koňak
Postup přípravy receptu
Začneme tím, že si namarinujeme hřbet z lososového filetu.
Z cukru, mořské soli, hořčičného semínka a koňaku vytvoříme směs, do které lososa ponoříme nejméně na 6 hodin. Po šesti hodinách ho opláchneme, osušíme a zabalíme do řeckého těsta pomazaného máslem. Na rozehřátém oleji pečeme dozlatova.
Z mořského vlka nakrájíme přibližně 40 g kousky, které vaříme v bylinkové páře.
Stejně velké porce nakrájíme i z mořského okouna, osolíme a grilujeme s trochou olivového oleje.
Očištěný kořen celeru nakrájíme na malé kousky a dáme vařit ve vývaru úplně doměkka.
Rozmixujeme a dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a olivovým olejem. Listy zimních salátů a spařené lístky růžičkové kapusty ochutíme dresinkem z malinového octu, medu, skořice a olivového oleje. Zdobíme bylinkami.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky