Variace pošírovaného mořského vlka, grilovaného mořského okouna a pečeného losos
3.62
hodnoceno: 8
Příprava:340 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
hořčičné semínko
100
ml
olivový olej
100
g
cukr krystal
pažitka
petrželka
100
ml
drůbeží vývar
bylinky
2
lžíce
med
75
g
mořská sůl
1
lžička
koňak
Postup přípravy receptu
Začneme tím, že si namarinujeme hřbet z lososového filetu.
Z cukru, mořské soli, hořčičného semínka a koňaku vytvoříme směs, do které lososa ponoříme nejméně na 6 hodin. Po šesti hodinách ho opláchneme, osušíme a zabalíme do řeckého těsta pomazaného máslem. Na rozehřátém oleji pečeme dozlatova.
Z mořského vlka nakrájíme přibližně 40 g kousky, které vaříme v bylinkové páře.
Stejně velké porce nakrájíme i z mořského okouna, osolíme a grilujeme s trochou olivového oleje.
Očištěný kořen celeru nakrájíme na malé kousky a dáme vařit ve vývaru úplně doměkka.
Rozmixujeme a dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a olivovým olejem. Listy zimních salátů a spařené lístky růžičkové kapusty ochutíme dresinkem z malinového octu, medu, skořice a olivového oleje. Zdobíme bylinkami.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou