3.62
Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme… více o Maďarská variace
Ušleháme šlehačku a lehce vmícháme tvaroh a některou ze zvolených příchutí. Sušenky (3×7 ks) rozložíme na alobal,… více o Nepečená střecha – slané variace
Pečicí plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž… více o Jednoduchý pečený losos
Blížící se podzim má jednu velkou výhodu. Je totiž plný plodin, které lze právem řadit mezi… Celý článek
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji doměkka. Přendáme na plech, na každý řízek dáme lžíci… více o Kuřecí řízky podle mě
Uvařenou horkou kávu nalijeme do větších sklenic, přidáme lžičku rumu a zamícháme. Do kávy vložíme vrchovatou lžíci… více o Famózní kávička
Nakrájíme kuřecí maso na nudličky a posypeme ho grilovacím kořením . Rozkouskujeme cibuli na kostičky a dáme je na… více o Kuřecí maso s hořčicovou omáčkou
Ze špetky mouky, cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek. Hned jak nám vzejde smícháme ho s moukou, žloutky, špetkou… více o Nekynuté svatební koláčky
Hned zezečátku upozorňuji, že kdyby se vám do hrníčku něco nevešlo, tak směs zamíchejte a pak se to tam určitě vejde… více o Rychlá buchta – perník do mikrovlnky
Ovoce nakrájíme na malé kousky. Šťávu z kompotů použijeme jako zálivku, přidáme bílé víno (červené víno) a rum. Vše… více o Vánoční ovocný salát
Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnou, vymačkáme přebytečnou… více o Veganská houbová omáčka
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáma olej, orestujeme játra, přidáme pórek a zlehka orestujeme, zalejeme vodou a přidáme… více o Játra s pórkem
1. Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru,… více o Slaný koláč plněný bramborami a cibulí
Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží,… více o Rýžový pilaf
Nakrájíme cibuli,petrželku a uzené maso na kostičky Máslo rozehřát,přidat cibuli,lehce zarestovat hned potom přidat… více o Krupicové noky se zelím a uzeným masem
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut. Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a… více o Bramborový salát s vejci