Variace pošírovaného mořského vlka, grilovaného mořského okouna a pečeného losos
3.62
hodnoceno: 8
Příprava:340 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
hořčičné semínko
100
ml
olivový olej
100
g
cukr krystal
pažitka
petrželka
100
ml
drůbeží vývar
bylinky
2
lžíce
med
75
g
mořská sůl
1
lžička
koňak
Postup přípravy receptu
Začneme tím, že si namarinujeme hřbet z lososového filetu.
Z cukru, mořské soli, hořčičného semínka a koňaku vytvoříme směs, do které lososa ponoříme nejméně na 6 hodin. Po šesti hodinách ho opláchneme, osušíme a zabalíme do řeckého těsta pomazaného máslem. Na rozehřátém oleji pečeme dozlatova.
Z mořského vlka nakrájíme přibližně 40 g kousky, které vaříme v bylinkové páře.
Stejně velké porce nakrájíme i z mořského okouna, osolíme a grilujeme s trochou olivového oleje.
Očištěný kořen celeru nakrájíme na malé kousky a dáme vařit ve vývaru úplně doměkka.
Rozmixujeme a dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a olivovým olejem. Listy zimních salátů a spařené lístky růžičkové kapusty ochutíme dresinkem z malinového octu, medu, skořice a olivového oleje. Zdobíme bylinkami.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory