Do mírně ohřátého medu zamíchejte uvařenou silnější kávu, cukr, vejce, sodu, koření a med. Přidejte tuto směs do mouky. Zpracujte do jednotné hmoty. Těsto nechte do druhého dne odpočinout. Znovu vypracujte, rozválejte a vykrajujte perníčky. Před upečením a po upečení, ještě horké, potřete rozšlehaným celým vajíčkem.
Přídávám do těsta ještě trochu kakaa, protože se mi víc líbí tmavší perníčky. Jen trochu, aby to nebylo moc hořké.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem