Do mírně ohřátého medu zamíchejte uvařenou silnější kávu, cukr, vejce, sodu, koření a med. Přidejte tuto směs do mouky. Zpracujte do jednotné hmoty. Těsto nechte do druhého dne odpočinout. Znovu vypracujte, rozválejte a vykrajujte perníčky. Před upečením a po upečení, ještě horké, potřete rozšlehaným celým vajíčkem.
Přídávám do těsta ještě trochu kakaa, protože se mi víc líbí tmavší perníčky. Jen trochu, aby to nebylo moc hořké.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort