Do mírně ohřátého medu zamíchejte uvařenou silnější kávu, cukr, vejce, sodu, koření a med. Přidejte tuto směs do mouky. Zpracujte do jednotné hmoty. Těsto nechte do druhého dne odpočinout. Znovu vypracujte, rozválejte a vykrajujte perníčky. Před upečením a po upečení, ještě horké, potřete rozšlehaným celým vajíčkem.
Přídávám do těsta ještě trochu kakaa, protože se mi víc líbí tmavší perníčky. Jen trochu, aby to nebylo moc hořké.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč