Všechny ingredience zpracujeme do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut odpočinout, pak odkrajujeme kousky a tvoříme vdolečky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě tuku. Podle chuti mažeme povidly, zavařeninou, sypeme perníkem nebo tvarohem. Navrch ozdobíme např. kopečkem šlehačky, jogurtu nebo zakysané smetany a ovocem. Protože těsto není sladké, můžeme vdolečky upravit i naslano, např. potřít kečupem a posypat sýrem, podobně jako langoše.
Kdo nesnáší kvůli poruše zažívání kynuté těsto a klasické vdolky nemůže, tomu tyto vdolečky nebudou působit žádné potíže (např. pálení žáhy).
Ze surovin zpracujeme těsto, nenecháme kynout a hned rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečka o velikosti…
více o Plněné rohlíčky bez kynutí
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami