Všechny ingredience zpracujeme do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut odpočinout, pak odkrajujeme kousky a tvoříme vdolečky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě tuku. Podle chuti mažeme povidly, zavařeninou, sypeme perníkem nebo tvarohem. Navrch ozdobíme např. kopečkem šlehačky, jogurtu nebo zakysané smetany a ovocem. Protože těsto není sladké, můžeme vdolečky upravit i naslano, např. potřít kečupem a posypat sýrem, podobně jako langoše.
Kdo nesnáší kvůli poruše zažívání kynuté těsto a klasické vdolky nemůže, tomu tyto vdolečky nebudou působit žádné potíže (např. pálení žáhy).
Ze surovin zpracujeme těsto, nenecháme kynout a hned rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečka o velikosti…
více o Plněné rohlíčky bez kynutí
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“