Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru a vejce rozmícháme v mléce. Pak přidáme rozpuštěné máslo, rum, kvásek a vše zpracujeme na hladké těsto. Na teplém místě ho necháme vykynout. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na plát vysoký cca 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.
Hotové vdolky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a po vychladnutí je potřeme povidly, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a pocukrujeme.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou