Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru a vejce rozmícháme v mléce. Pak přidáme rozpuštěné máslo, rum, kvásek a vše zpracujeme na hladké těsto. Na teplém místě ho necháme vykynout. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na plát vysoký cca 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.
Hotové vdolky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a po vychladnutí je potřeme povidly, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a pocukrujeme.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky