Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru a vejce rozmícháme v mléce. Pak přidáme rozpuštěné máslo, rum, kvásek a vše zpracujeme na hladké těsto. Na teplém místě ho necháme vykynout. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na plát vysoký cca 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.
Hotové vdolky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a po vychladnutí je potřeme povidly, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a pocukrujeme.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič