Vdolky s povidly a šlehačkou

3.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • 200
      ml mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 200
      g povidla
    • 70
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru a vejce rozmícháme v mléce. Pak přidáme rozpuštěné máslo, rum, kvásek a vše zpracujeme na hladké těsto. Na teplém místě ho necháme vykynout. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na plát vysoký cca 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.
  • Hotové vdolky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a po vychladnutí je potřeme povidly, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a pocukrujeme.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: