Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru a vejce rozmícháme v mléce. Pak přidáme rozpuštěné máslo, rum, kvásek a vše zpracujeme na hladké těsto. Na teplém místě ho necháme vykynout. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na plát vysoký cca 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.
Hotové vdolky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a po vychladnutí je potřeme povidly, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a pocukrujeme.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí