Sójové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou). Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do sójové omáčky s olivovým olejem, tymiánem, rozmarýnem a česnekem. Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony a česnek na plátky. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín, římský kmín, nové koření, bobkový list a smažíme cca 5 minut. Přidáme sójové nudličky (kostky), dobře promícháme a chvíli opékáme. Přidáme žampiony, promícháme, zalijeme vodou z nudliček, případně dolijeme studenou vodou, aby byla směs ponořená. Přikryté pokličkou vaříme na středním ohni. Asi po 10 minutách přidáme kokosové mléko, dobře promícháme a necháme provařit asi 3 minuty. Pro zahuštění použijeme mouku rozmíchanou s trochou vody. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání. Nakonec přidáme majoránku, už nevaříme. Podáváme s oblíbenou přílohou – rýže, knedlíky, brambory, těstoviny.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky