Sójové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou). Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do sójové omáčky s olivovým olejem, tymiánem, rozmarýnem a česnekem. Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony a česnek na plátky. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín, římský kmín, nové koření, bobkový list a smažíme cca 5 minut. Přidáme sójové nudličky (kostky), dobře promícháme a chvíli opékáme. Přidáme žampiony, promícháme, zalijeme vodou z nudliček, případně dolijeme studenou vodou, aby byla směs ponořená. Přikryté pokličkou vaříme na středním ohni. Asi po 10 minutách přidáme kokosové mléko, dobře promícháme a necháme provařit asi 3 minuty. Pro zahuštění použijeme mouku rozmíchanou s trochou vody. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání. Nakonec přidáme majoránku, už nevaříme. Podáváme s oblíbenou přílohou – rýže, knedlíky, brambory, těstoviny.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)