Sójové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou). Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do sójové omáčky s olivovým olejem, tymiánem, rozmarýnem a česnekem. Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony a česnek na plátky. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín, římský kmín, nové koření, bobkový list a smažíme cca 5 minut. Přidáme sójové nudličky (kostky), dobře promícháme a chvíli opékáme. Přidáme žampiony, promícháme, zalijeme vodou z nudliček, případně dolijeme studenou vodou, aby byla směs ponořená. Přikryté pokličkou vaříme na středním ohni. Asi po 10 minutách přidáme kokosové mléko, dobře promícháme a necháme provařit asi 3 minuty. Pro zahuštění použijeme mouku rozmíchanou s trochou vody. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání. Nakonec přidáme majoránku, už nevaříme. Podáváme s oblíbenou přílohou – rýže, knedlíky, brambory, těstoviny.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami