Houbová omáčka

Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli necháme… více o Houbová omáčka
3.62
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli necháme… více o Houbová omáčka
Mléko nalijeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany,… více o Rychlá houbová omáčka
Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté… více o Houbová omáčka jednoduchá
Cukrářka Ksenia Penkina z kanadského Vancouveru je v cukrářských kruzích známá jako Glazing… Celý článek
Pro někoho představuje příprava domácích houskových knedlíků téměř nadlidský úkol, přitom to… Celý článek
Zelenina a ovoce obsahují látky, které jsou pro naše zdraví a výživu velice důležité a… Celý článek
Masopustní oslavy se odjakživa pojí s hodováním a zábavou. Hojně slavit můžete ještě do… Celý článek
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do… více o Salát od Středozemního moře
Spodní vrstva: smícháme všechny ingredience a rozválíme na vymaštěný a vysypaný plech. Lze rozválet malým válečkem… více o Super letní tvarohový koláč s ovocem
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme… více o Šarlota aneb roládkový dort
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme… více o Zapečené brambory se šlehačkou
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky… více o Andělská očka
Řepu uvaříme ve slupce, až vychladne, oloupeme ji. Poté ji nakrájíme na plátky. Na každý chléb položíme plátek nivy,… více o Tousty s červenou řepou
Makrelu zbavíme kostí, vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky. Žloutky společně s makrelou rozmačkáme. Cibuli… více o Skvělá rybí pomazánka
Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek a dužinu nakrájejte na malé kousky. Bazalku nasekejte, přidejte do… více o Bruschetta
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu… více o Falešná marcipánová hmota
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney… více o Indické chutney
Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme, nakrájíme a podusíme na tuku. Po 15 minutách… více o Naše Kulajda
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou… více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky