Sójové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou). Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do sójové omáčky s olivovým olejem, tymiánem, rozmarýnem a česnekem. Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony a česnek na plátky. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín, římský kmín, nové koření, bobkový list a smažíme cca 5 minut. Přidáme sójové nudličky (kostky), dobře promícháme a chvíli opékáme. Přidáme žampiony, promícháme, zalijeme vodou z nudliček, případně dolijeme studenou vodou, aby byla směs ponořená. Přikryté pokličkou vaříme na středním ohni. Asi po 10 minutách přidáme kokosové mléko, dobře promícháme a necháme provařit asi 3 minuty. Pro zahuštění použijeme mouku rozmíchanou s trochou vody. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání. Nakonec přidáme majoránku, už nevaříme. Podáváme s oblíbenou přílohou – rýže, knedlíky, brambory, těstoviny.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka