Sójové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou). Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do sójové omáčky s olivovým olejem, tymiánem, rozmarýnem a česnekem. Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony a česnek na plátky. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín, římský kmín, nové koření, bobkový list a smažíme cca 5 minut. Přidáme sójové nudličky (kostky), dobře promícháme a chvíli opékáme. Přidáme žampiony, promícháme, zalijeme vodou z nudliček, případně dolijeme studenou vodou, aby byla směs ponořená. Přikryté pokličkou vaříme na středním ohni. Asi po 10 minutách přidáme kokosové mléko, dobře promícháme a necháme provařit asi 3 minuty. Pro zahuštění použijeme mouku rozmíchanou s trochou vody. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání. Nakonec přidáme majoránku, už nevaříme. Podáváme s oblíbenou přílohou – rýže, knedlíky, brambory, těstoviny.
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina