Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr, sojové mléko, česnek, citronovou šťávu, bazalku a sůl dohladka. Na dno zapékací mísy dáme tenkou vrstvu rajčatové omáčky, pak plát lasagní, následuje 1/2 tofu směsi a 1/2 špenátu a další plát lasagní. Pokračujeme ve stejném pořadí od rajčatové šťávy. Na vrchu je plát lasagní potřený zbylou rajčatovou omáčkou. Pečeme asi 25–30 minut, až šťáva začne bublat.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou