Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr, sojové mléko, česnek, citronovou šťávu, bazalku a sůl dohladka. Na dno zapékací mísy dáme tenkou vrstvu rajčatové omáčky, pak plát lasagní, následuje 1/2 tofu směsi a 1/2 špenátu a další plát lasagní. Pokračujeme ve stejném pořadí od rajčatové šťávy. Na vrchu je plát lasagní potřený zbylou rajčatovou omáčkou. Pečeme asi 25–30 minut, až šťáva začne bublat.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem -…
více o Bramborové placky s mákem
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky