Namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme je. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, chilli koření a římský kmín a společně osmahneme.
Vsypeme kostičky papriky, vlijeme rajčata, podlijeme podle potřeby vývarem nebo vodou a osolíme a opepříme. Dusíme pod poklicí asi 20 minut, po 10 minutách přidáme uvařené fazole a dusíme doměkka.
Před dokončením přidáme kukuřici, dosolíme a chuť dotáhneme citronovou šťávou, popřípadě cukrem a společně prohřejeme. Necháme pár minut odležet, aby se chutě propojily.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát