Ve vroucí osolené vodě uvařte nakrájenou zeleninu s kořením do poloměkka. Pak vlijte rajčatovou štávu, šlehačku a na dochucení cukr, citronovou štávu a sůl. Přidejte nasekanou petrželku a ještě krátce povařte.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak