Vajíčka, jedlou sodu, sůl a cukr promícháme metličkou. Poté přidáváme střídavě mouku a kefír (můžete vše přidat najednou a pak zamíchat, ale takto se nebudou tvořit hrudky a bude to rychlejší).
Pokud máte těsto již hladké, rozehřejte si máslo na lívanečníku. Na 1 lívanec postačí 1/2 malé naběračky. Lívance se „nafouknou“.
Po zaschnutí na vrchní straně je obraťte.
Lívance můžete obalovat ve směsi krystalového a moučkového cukru s mletou skořicí či mazat zavařeninou, povidly, tvarohem apod.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou