Vajíčka, jedlou sodu, sůl a cukr promícháme metličkou. Poté přidáváme střídavě mouku a kefír (můžete vše přidat najednou a pak zamíchat, ale takto se nebudou tvořit hrudky a bude to rychlejší).
Pokud máte těsto již hladké, rozehřejte si máslo na lívanečníku. Na 1 lívanec postačí 1/2 malé naběračky. Lívance se „nafouknou“.
Po zaschnutí na vrchní straně je obraťte.
Lívance můžete obalovat ve směsi krystalového a moučkového cukru s mletou skořicí či mazat zavařeninou, povidly, tvarohem apod.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)